Sötpotatis-linssoppa med kokosmjölk och korianderyoghurt

Artikel

1 gul lök

1 skalad vitlöksklyfta

(½ chilifrukt)

800 g sötpotatis eller butternutpumpa

1 dl torkade röda linser

2 msk riven ingefära

2 tsk spiskummin (man kan även sätta currypulver)

4 dl kokosmjölk

5 dl grönsaksbuljong

Salt, svartpeppar

  1. Skala löken och vitlöken och finhacka. Finhacka chili.
  2. Hetta upp en kastrull med lite olja och fräs lök, vitlök och chili.
  3. Skala och skär sötpotatisen i mindre tärningar. Lägg i alla ingredienser i kastrullen, koka upp och låt koka i 15–20 minuter tills sötpotatisen är ordentligt mjuk.
  4. Mixa med en stavmixer till en slät soppa. Smaka av med salt och peppar och servera.

Korianderyoghurt

2 dl naturell yoghurt

1 dl hackad koriander

½ vitlöksklyfta, krossad

Salt, peppar

Blanda yoghurten med hackad koriander och smaksätt med vitlök, salt och peppar. Servera med soppan.