Inkokt braxen med morot och purjolök

Artikel

4 port

Ingredienser:

  • 1–1 ½ kg braxen

Ta till varje liter vatten

  • 1 msk salt
  • 2 msk ättika
  • 1 bit morot i skivor
  • 1 bit purjolök i skivor
  • 4 vitpepparkorn
  • 3 kryddpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • ett par persiljestjälkar

     
  • Koka upp ingredienserna till koklagen och låt den koka ca 10 minuter.
  • Fjälla, rensa och skölj fisken. Låt lagen svalna något innan fisken läggs i. Koka upp och skumma väl.
  • Sjud fisken på svag värme, ca 30 minuter, tills den är färdig. Låt fisken kallna i spadet. Ta upp den och dra bort skinnet. Lägg upp fisken på ett fat och garnera med citron, gurka, tomat och persilja.
  • Servera med kokt potatis, majonnäs eller remouladsås.


Remouladsås

4 port

  • 2 dl majonnäs
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 tsk stött körvel
  • 1 tsk stött dragon
  • 1 msk hackad kapris
  • 1 msk hackad ättiksgurka
  • ½ dl vispgrädde

 

  • Blanda majonnäs med kryddgrönt, kapris och gurka.
  • Vispa grädden och blanda ner den.