Kryddig tomatpaj

Artikel

Ingredienser

  • 2 kokta kalla potatisar
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 50 g margarin
  • Lite vatten

Fyllning

  • 5–6 tomater
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5–1 msk olivolja
  • 1,5 msk tomatpuré
  • 0,5 grönsaksbuljongtärning
  • 2 msk färsk basilika
  • 1,5 msk färsk rosmarin
  • 1 krm cayennepeppar
  • 0,5–1 tsk starkt paprikapulver
  • 1,5 dl finriven ost

Anvisningar

Pajdegen: Riv potatisen och blanda med övriga ingredienser. Tryck ut degen i en pajform. Förgrädda i ca 10 minuter i 200°. Fyllningen: Skålla och skala tomaterna. Dela dem och skär bort de hårda stjälkfästena. Hacka dem sedan grovt. Hacka lök och vitlök och fräs dem mjuka i oljan, tillsätt tomathack, tomatpuré, buljongtärning och kryddor. Småkoka utan lock till en tjock gröt. Strö hälften av osten i pajskalet, täck med tomatmassa och toppa med resten av osten. Grädda pajen i 225° 15–20 minuter. Pudra över lite paprikapulver. Servera med en krispig grönsallad.