Vi & vår baby

Då familjen väntar sitt första barn är det en utmärkt tidpunkt att påbörja familjens hälsofostran. Moderns goda kostvanor under graviditeten skapar också en bra grund för barnets hälsa. Målet med projekt Vi och vår baby är att via hushållsrådgivning stöda småbarnsfamiljers vardag. Hushållsrådgivning och vardagskunskap ges via kostföreläsningar, babymatkurser och hembesök.

Projektet, som inleddes 2012, är nationellt och Marthaförbundet samarbetar med Marttaliitto.
 

Babymat enkelt – recept & tips

Genom att själv laga babymaten, istället för att köpa färdig från butiken, sparar man på miljö, pengar och tid. Babymat enkelt – recept & tips, är ett recepthäfte som vill uppmuntra föräldrar till att laga babymat från grunden. Recepten på olika rotsakspuréer, gröt och bärkrämer är lätta att tillaga, gjorda på närproducerade och ekologiska råvaror enligt säsong.

Recepthäftet är 52 sidor och tvåspråkig. Broschyren är ett samarbete mellan Borgå svenska Marthadistrikt, Finlands svenska Marthaförbund och projektet Vi & vår baby. Reviderad upplaga 2012. Alla deltagare i projektet och på kurser får ett recepthäfte. Det kan också beställas via Marthashopen för 10 euro.

Projektledare Solveig Backström, 043 820 0070, solveig (at) martha.fi
Lyssna på avsnittet av Marthapodden där hushållsrådgivare Elisabeth Eriksson pratar om babymat.

 
Projektet är en del av RAY-finansierade programmet Emma & Elias, som kopplar samman olika verksamhetsformer som fokuserar på familjers hälsa och sociala välfärd.